Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

Protecție solară iarna? Absolut!


 

Pielea mea nu poate fi arsă de soare, în timpul iernii!” - o concepție greșită, căreia mulți oameni îi cad victime. Deși razele soarelui sunt mai slabe decât vara, în timpul iernii, zăpada și gheața reflectă razele UV atât de mult, încât pot crește cu până la 90%. În plus, pielea este mult mai sensibilă în sezonul rece decât vara, deoarece formează cu greu melanina, responsabilă pentru formarea bronzului și pentru propria protecție a pielii. Așadar, nu sunteți imuni la arsuri solare, nici în sezonul rece.         
Prin ce diferă produsele de protecție solară pentru iarnă de cele pentru vară? 

Loțiunile solare, special create pentru protecția pielii în timpul iernii au un conținut mai bogat în grăsimi și mai puțină apă. Acest lucru este important, deoarece cremele pe bază de apă ar putea îngheța pe piele la temperaturi foarte reci. În plus, cremele destinate protecției solare la temperaturi reci, cu conținut ridicat de grăsimi întăresc bariera pielii și ajută astfel, la menținerea echilibrului natural al nivelului de hidratare.

Sfaturi pentru protecția solară a pielii, în timpul activităților montane        
Protecția solară a pielii este esențială, în special în zonele aflate la înălțimi, mai ales când temperaturile sunt scăzute, vântul este puternic, iar aerul este uscat. Odată cu creșterea altitudinii, crește și intensitatea soarelui, iar pielea feței devine extrem de sensibilă, în contact cu aerul rece.

Vă puteți proteja de radiațiile solare, astfel: 
• Aplicați o cremă de protecție solară specială de iarnă, cu un factor ridicat de protecție, pe față, în special pe zonele pielii sensibile, cum ar fi nasul și obrajii.

• O combinație fatală pentru ochi o reprezintă soarele și zăpada. Așadar, este recomandat să purtați ochelari de soare, care vă vor proteja de lumina puternică de afară sau ochelari de ski și snowboard, în timpul activităților sportive. Aceștia oferă o protecție de 100% împotriva razelor UVA, UVB și UVC și, datorită dimensiunii lor, protejează întreaga jumătate superioară a feței.

• Pielea subțire a buzelor necesită, de asemenea, o îngrijire specială și o bună protecție solară.

Protecție pentru piele și buze 

O mare atenție trebuie să acordați buzelor, acestea intrând în contact cu frigul și cu vântul rece, riscând să se usuce foarte tare și să crape. De aceea, este recomandat să folosiți un balsam de buze extrem de hidratant, cu uleiuri esențiale și vitamina E.

O astfel de protecție solară poate fi pe deplin eficientă, însă ar trebui să o aplicați cu cel puțin 30 de minute înainte de a ieși în aer liber, excepție făcând balsamul de buze, pe care îl puteți aplica de câte ori simțiți nevoia.

În drogheriile dm puteți găsi produsele Sundance, special create pentru protecția buzelor în timpul iernii. Acestea oferă o protecție completă împotriva soarelui și a frigului, protejând pielea sensibilă a buzelor de razele UVA / UVB. Folosind în mod regulat, produse bogate în vitamina E vă veți bucura de o protecție imediată  împotriva arsurilor solare, împiedicând îmbătrânirea pielii, provocată de lumina puternică de afară.

Pentru a fi bine protejați de soare, clienții dm s-au bazat de calitatea produselor marcă dm, precum și de raportul calitate-preț excelent al mărcii SUNDANCE, încă din anul 1996. Pe lângă cremele solare pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea sensibilă a copiilor și bebelușilor, gama de produse include și auto-bronzante și ochelari de soare cu protecție UV 100%. Clienții au de ales între produse sub formă de spray, ulei, gel, loțiune sau creme hidratante pentru protecție.