Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

05.11.2018

Importanța curățeniei în fiecare casă

O casă curată este importantă pentru sănătate și pentru bunăstarea întregii familii. 
Curățenia din jurul nostru ne ajută să ducem o viață normală, sănătoasă și mai fericită, aducând bună dispoziție în desfășurarea activităților zilnice. Un aer și un spațiu curat, înseamnă în primul rând, sănătate, prin curățenia constantă și sârguincioasă, prin aerisirea aerului și păstrarea ordinii, fiind astfel eliminați dăunătorii și microbii, iar noi suntem mult mai în siguranță.

Atunci când vorbim de curățenie, nu ne referim neapărat la mici treburi ale casei, pe care le facem în fiecare zi, ci la curățenia generală, la curățenia care presupune dezinfecție și neutralizarea microbilor și a gândacilor deoarece, bacteriile se instalează peste tot, atât prin intermediul aerului, care este destul de poluat, cât și prin intermediul nostru.
Atunci când casa este murdară sau dezorganizată, este dificil să te concentrezi pe sarcinile pe care le ai de facut. Oboseala pe care o implică dezordinea este uneori mai apăsătoare, decât oboseala datorată muncii fizice. Când ai o casă cât de cât organizată, vei reuși să fii mult mai eficient.
Spațiul curat îi permite minții să se relaxeze și astfel, devenim mai creativi. Într-un loc dezordonat, mintea noastră se va concentra pe haos și mai puțin pe facilitarea imaginației și a procesului creativ. Totodată, nu este nimic mai jenant, decât să ai o casă dezordonată, în care să primești musafiri. Organizând zi de zi câte puțin, vei reuși să ajungi la performanța de a menține un standard al curățeniei în căminul tău și astfel, vei fi mult mai relaxat deoarece, într-o casă curată vei dormi mai bine și te vei trezi mai liniștit și odihnit.

S-ar putea ca, organizarea sau curățarea casei să fie un proces distractiv și relaxant pentru întreaga familie, dar și foarte necesar, mai ales că, cei mai expuși și sensibili în fața bacteriilor sunt copiii, iar mediul în care aceștia se desfășoară trebuie curățat frecvent și cu meticulozitate. Și pentru a te convinge mai mult de importanța curățeniei într-o casă, trebuie să ai în vedere că, întreg procesul poate fi chiar eliberator și terapeutic, atât pentru minte, dar mai ales pentru suflet.

Pentru a ne ușura munca, este suficient să nu lăsăm nimic inutil la vedere, nimic care să nu fie pus la locul lui. De asemenea, trezitul în fiecare dimineață, cu câteva minute mai devreme decât în mod obișnuit, te poate ajuta să pui la punct tot ce este de aranjat și astfel, nu vei ieși din casă fără a organiza lucrurile așa cum îți dorești.
Spre exemplu, spălatul farfuriilor înainte de a merge la culcare sau înainte de a pleca de acasă, te vor scăpa de povara lucrurilor care te vor aștepta la întoarcere.
La fel de important, pentru a aduce frumusețe în interiorul casei noastre, este să nu avem mobilă sau decorațiuni interioare, care au rol doar de ornament, fără a ne fi utile în viața de zi cu zi. Mai mult, avem nevoie să renunțăm la toate lucrurile care nu ne sunt necesare, deoarece un interior frumos al casei poate fi evidențiat prin simplitate, luminozitate, ceea ce ne va oferi o stare de liniște și de relaxare.