Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

09.10.2018

Sortarea și tratarea preliminară a rufelor

Aflați cum să sortați și să tratați în prealabil rufele în mod corespunzător

Tipul de material textil: Nu spălați împreună materialele textile delicate (de exemplu lâna sau mătasea) și materialele textile mai rezistente (de exemplu prosoapele).

Temperatura de spălare: Vă recomandăm să acordați atenție simbolurilor de întreținere de pe etichetele articolelor textile. Acestea vă indică temperatura la care le puteți spăla.

Nivelul de murdărire: Nu spălați rufele foarte murdare (pete rezistente) împreună cu materialele textile puțin murdare (de exemplu de la transpirație).

Intensitatea culorii (doar rufele colorate): În special articolele roșii și negre se pot decolora și trebuie, prin urmare, spălate împreună cu alte haine în culori similare. Acordați atenție indicațiilor de pe etichetele confecțiilor.

Tratarea prealabilă a rufelor:
Materialele textile foarte murdare trebuie spălate imediat. Petele noi sunt mult mai ușor de îndepărtat decât cele uscate. Petele pot fi tratate în prealabil cu Persil Regular Gel sau Persil Color Gel. Aplicați o cantitate mică de gel pe pată, frecați ușor cu dispozitivul de dozare și lăsați să acționeze timp de maxim 10 minute, apoi spălați normal.

 

Încărcarea mașinii de spălat 

Încărcarea corespunzătoare a mașinii de spălat vă va ajuta să economisiți bani și electricitate.

Dacă mașina este prea plină, rufele nu pot circula corect în tambur și nu vor fi spălate corespunzător. Dacă puneți prea puține rufe în mașină, faceți risipă de energie.

Reguli de încărcare a rufelor pentru cicluri normale de spălare: După încărcarea mașinii, trebuie să vă puteți așeza mâna cu degetele depărtate în partea de sus a încărcăturii și să o deplasați ușor pe marginile mașinii. În cazul confecțiilor delicate sau din lână, tamburul trebuie să fie plin doar pe jumătate.

Mai mult, trebuie să acordați atenție recomandărilor producătorului mașinii de spălat privind diversele cicluri de spălare.

 

Dozarea corespunzătoare 

Cum să selectați dozarea corespunzătoare 

Pe fiecare ambalaj de Persil veți găsi instrucțiuni de dozare exactă.

Pe pagina web Persil puteți găsi sfaturi suplimentare și folositoare: cantitatea corespunzătoare de detergent depinde de duritatea locală a apei și de gradul de murdărire a materialelor textile; cantitatea poate fi aflată cu ușurință din tabelul de dozare de pe ambalajul produsului.

Solicitați furnizorului de apă informații despre duritatea apei din zona dumneavoastră. Puteți găsi informații de contact relevante pe factura de apă sau pe internet.

Dacă mașina dumneavoastră are o capacitate de încărcare de peste 5 kg, puteți găsi instrucțiuni speciale despre cantitățile suplimentare de dozare pentru mașinile maxi pe ambalajul produsului nostru.

O cupă de dozare vă va ajuta să măsurați cantitatea necesară de detergent. Cereți cupa sau bila de dozare gratuite. Dacă aveți întrebări, contactați-i pe experții noștri la numărul gratuit (0800) 111 2290.

 

Alegerea unui ciclu de spălare 

Cum să alegeți ciclul de spălare corect al mașinii de spălat 

Prespălarea: Prespălarea este necesară doar în cazul unor rufe extrem de murdare.

Ciclul principal de spălare: Selectați ciclul de spălare și temperatura în funcție de tipul de fibră textilă și de nivelul de murdărire. Pentru mai multe detalii, citiți simbolurile de pe eticheta de întreținere a articolului de îmbrăcăminte.

Ciclul de centrifugare: Ciclul de centrifugare este controlat automat de diversele cicluri de spălare ale mașinii. Totuși, în cazul confecțiilor extrem de delicate, trebuie să reduceți turația de centrifugare (mai puține rotații) sau să o evitați complet.

După spălare 

Cum să vă îngrijiți hainele după spălare 

Scoateți hainele din mașina de spălat, cât de repede puteți după spălare și uscați-le. Acest lucru împiedică hainele umede să prindă mirosuri neplăcute. Veți evita, de asemenea, șifonarea inutilă și veți ușura călcatul, economisind astfel energie electrică.

Uscarea în spații exterioare
După spălare, întindeți rufele imediat ce este posibil. Acest lucru împiedică apariția mucegaiului și încrețirea inutilă. Dacă neteziți rufele și le așezați în forma lor atunci când le întindeți pe uscător, veți ușura călcatul rufelor. Cămășile și bluzele pot fi întinse la uscat pe un umeraș de haine. Dacă este posibil, uscați în poziție orizontală confecțiile din lână și mătase și nu la soare.

Uscarea în mașina de uscat rufe
Utilizarea mașinii de uscat rufe economisește foarte mult timp pentru că nu mai atârnați rufele pe sârmă una câte una. Previne, de asemenea, umiditatea excesivă din casă, în cazul în care uscați rufele în interior. Există, de asemenea, avantaje și pentru confecții. De exemplu, prosoapele uscate în mașina de uscat sunt scoase moi și plăcute la atingere. Totuși, nu uscați confecții delicate în mașina de uscat rufe. Simbolurile de întreținere vă indică dacă un articol poate fi uscat în mașina de uscat rufe.