Vara e aici și ne încântă cu raze timide de soare!

Abia așteptăm să ne accesorizâm cu haine vaporoase, ochelari de soare și pălării, dar mai ales să obținem un bronz frumos și uniform, pentru că, în plin sezon estival, mersul la plajă și la piscină este activitatea noastră preferată. Însă nu uităm oare ceva? Apariția soarelui ar trebui să ne amintească an de an, de cel mai important accesoriu al sezonului cald, crema de protecție solară.

Loțiunea potrivită pentru tine

Industria cosmetică oferă o gamă largă de produse pentru protecția solară, cu diverse texturi, iar sfatul nostru este să găsești acea loțiune care se potrivește cel mai bine tipului tău de piele. Dacă dorești un produs eficient, cu o formulă mătăsoasă și delicată, care să îți lase o senzație lejeră pe piele, poți alege produse cât mai light sau chiar produse mai naturale si calitative, care să se absoarbă rapid, dar mai ales, să îți facă plăcere să le folosești.

Ce este SPF-ul și importanța sa

Factorul de protecție solară (SPF) se referă, în general, la gradul de protecție împotriva razelor de tip UVB/UVA, pe care loțiunea îl oferă. Astfel, poți opta pentru o loțiune de protecție solară cu factor SPF cuprins între 15 și 50, atât timp cât se potrivește tipului tău de piele, pigmentului și timpului de expunere la soare. Să nu îți fie teamă că nu te mai bronzezi, dacă folosești astfel de loțiuni. Specialiștii susțin că factorul de protecție solară iți permite să obții un bronz sănătos, fără pericolul arsurilor.

Este recomandată aplicarea produselor cu un factor de protecție solară mai ridicat, în primele 2-3 zile ale expunerii la soare, mai ales în cazul persoanelor cu o piele mai albă, după care acesta poate fi scăzut, odată cu instalarea bronzului.

Aplică corect loțiunea pentru protecție solară

Este foarte important să ne protejăm pielea tot timpul, nu doar atunci când mergem la plajă, pentru că soarele strălucește peste tot, și astfel avem nevoie de protecție pe tot parcursul anului. Produsele cu rol de protecție solară trebuie aplicate de două ori, cu 20 de minute înainte de expunerea pielii la radiațiile solare, folosind o cantitate generoasă și în mod frecvent, prin masarea tuturor membrelor, abdomenului, gâtului și a spatelui, și repetând acest proces după 60-90 minute, imediat după ieșirea din apă sau datorită transpirației sau a contactului cu prosopul, ori nisipul. Nu trebuie ignorate nici zonele sensibile. Pe față, în jurul ochilor, pe nas și pe urechi trebuie să aplici o cremă cu un factor de protecție mai ridicat.

Ce mai trebuie să știm

Pentru a preîntâmpina arsurile solare sau alte probleme cauzate de expunerea la soare, este important să ții cont de un orar cât mai sănătos pentru plajă. Astfel, orele amiezii nu sunt deloc indicate, deoarece radiațiile solare sunt puternice, iar sfatul nostru este să te retragi undeva la umbră, într-un loc unde te poți relaxa. Dincolo de folosirea loțiunilor pentru protecție solară, hainele joacă, de asemenea, un rol important. Ele trebuie să fie lejere și subțiri, din fibre naturale, cât mai vaporoase și în culori deschise. Folosirea unui șal vaporos sau a unei pălării din materiale naturale (paie sau bumbac), în nuanțe deschise, pot asigura o protecție sporită.

După expunerea la soare, hidratarea și hrănirea pielii, precum si calmarea posibilelor arsuri solare le poți face prin aplicarea de emulsii sau loțiuni după plajă cu proprietăți hidratante, nutritive, de revitalizare și de calmare a pielii.

Noi iți punem la dispoziție o gamă largă de produse pentru protecție solară și îngrijire, atent create de către specialiști, precum și produse special create pentru protejarea pielii delicate a copiilor, acestea având o formulă ușoară, non-alergenică și fără parabeni. Pentru a descoperi care dintre aceste produse pentru protecție solară se potrivesc cel mai bine cu pielea ta, magazinele dm îți stau la dispoziție.


 

 

Protecție solară!

161 4

St. Moriz - loţiune autobronzantă închisă, 250 ml

Soluţia ideală pentru persoanele care îşi doresc un bronz auriu, intens şi cu un finisaj profesionist datorită unui amestec unic de agenţi de bronzare. 

 

Bioderma Photoderm Max Aquafluid - cremă colorată cu protecție solară FPS 50+, 40 ml

Oferă fotoprotecție maximă și stimulează mecanismele de autoapărare proprii pielii sensibile sau intolerante la soare.

Pe lângă protecția UVA/UVB de suprafatță (sisteme de filtrare), Photoderm MAX Cremă Colorată FPS 50+ oferă protecție biologică internă: Cellular Bioprotection™. Acest brevet exclusiv exercită două acțiuni principale:

protejează și stimulează mecanismul de autoapărare a pielii (imunitatea), în timpul expunerii la soare și oferă protecție biologică genomului, celulelor și integritații țesuturilor pielii.
Fără parabeni și parfum. Hipoalergenic. Rezistenă la apă.
 

Mai multe informații despre produs

Gerovital SUN - gel răcoritor după plajă, 150 ml

 

Asigură protecţie împotriva fenomenelor distructive declanşate de radiaţiile UV, recomandat îndeosebi pentru pielea înfierbântată, deshidratată. Gelul se absoarbe uşor şi lasă o senzaţie plăcută de hidratare şi răcorire.

Garnier Ambre Solaire Clear Protect+ loține plajă FPS 50, 200 ml

Cu un sistem de filtrare brevetat Mexoryl® XL, protejează împotriva razelor UVA şi UVB şi oferă protecţie împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui. Este potrivit pentru o piele deschisă la culoare, sensibilă şi intolerantă la soare.  

PIZ BUIN allergy - loţiune de protecţie solară FPS 50+, 200 ml

Este creată special ȋmpreună cu dermatologii pentru  a proteja  pielea sensibila la soare.  Combină filtrele avansate UVA/UVB cu Calmanelle™, un complex protector unic care s-a dovedit că ajută la accentuarea elasticităţii pielii

Cosmetic Plant - ulei cu cocos pentru protecţie solară FPS 6, 150 ml

Uleiul de cocos bio, vitamina E și uleiul de măsline bio cu efect antioxidant și protector, hidratează și catifelează pielea. Uleiul se pulverizează uniform, din abundență (aproximativ 36 g), pe toată suprafața corpului, cu cel puțin 15 minute înainte de expunerea la soare. 

Elmiplant - cremă de protecţie solară pentru bebeluşi FPS 50, 75 ml

Conține filtru solar natural. Formula sa este îmbogățită cu extract de bumbac 100% natural care împreună cu agenţi anti-iritanţi, calmanţi cum ar fi Alantoina, D-Pantenol și Bisabolon, ajută la protejarea pielii sensibile a bebelușilor.

PIZ BUIN Tan & Protect - ulei spray pentru accelerarea bronzării, cu protecție solară FPS 15, 150 ml

Cu absorbție rapidă, textura neuleioasă și ușor de aplicat, uleiul hrănește pielea, lăsând-o catifelată, cu un aspect strălucitor.

Mai multe informații despre produs

Nivea Sun - Protect & Refresh loţiune plajă FPS 30, 200 ml

Loțiunea de protecție solară cu efect de răcorire oferă o protecție eficientă UVA/UVB şi lasă pielea împrospătată și catifelată. Formula ușoară nu este lipicioasă, se absoarbe rapid și este rezistentă la apă.