În ce constă igiena orală completă și corectă?

Este foarte important să am grijă de dinţii şi de gingiile mele în fiecare zi. Periajul și folosirea aţei dentare sunt foarte potrivite, dar ca igiena să fie şi mai riguroasă am luat în considerare cumpărarea unui duş bucal, consider că acesta vine în ajutorul igienei orale complete.

Igiena orală corectă are ca efect dinți curați fără resturi alimentare, gingii de culoare roz, care nu sângerează la periaj sau la folosirea aței dentare, si nu în ultimul rând respirația neplăcut mirositoare care nu persistă mult timp.

Se întâmplă să am dureri sau sângerări ale gingiilor în timpul periajului sau folosirii aței dentare, în acest caz merg la medicul dentist. Oricare dintre aceste semne poate indica o problemă mai gravă.

Medicul dentist sau igienistul dentar îmi poate arăta care sunt tehnicile de menţinere a unei bune igiene orale şi îmi pot indica locurile care necesită o atenţie specială în timpul periajului şi folosirii aţei dentare.

Cum îmi mențin igiena orală corectă? 

Menţinerea unei bune igiene orale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le pot face pentru dinţii şi gingiile mele. Dinţii sănătoşi nu numai că arată bine, dar contribuie şi la o alimentaţie şi vorbire fără probleme. Buna igienă orală este importantă pentru starea generală de bine a organismului.

Îngrijirea preventivă zilnică, inclusiv periajul corect şi folosirea aţei dentare, contribuie la evitarea apariţiei problemelor şi mă scuteşte de multă suferinţă, griji şi cheltuieli, decât dacă ajung să tratez afecţiuni care au fost lăsate să evolueze.

Iată câteva etape simple ale prevenirii formării cariilor dentare, afecţiunilor gingivale şi altor probleme, în intervalele dintre controalele dentare de rutină.

Acestea includ următoarele:

- Folosirea dușului bucal înainte de a mă spăla pe dinți;

- Periajul complet de două ori pe zi şi folosirea zilnică a aţei dentare;

- O dietă echilibrată şi limitarea gustărilor dintre mese;

- Utilizarea produselor de igienă dentară cu fluor, inclusiv a pastei de dinţi fluorurate;

- Clătirea cu o apă de gură antiseptică, la recomandarea medicului dentist;

Toate acestea îmi vor menține dinții și gingiile în stare bună. Este foarte important să îmi periez dinții dimineața și seara.

Dacă sunteți îngrijorați de costuri, o să vedeți că este relativ ieftin. O periuță de dinți, o pastă de dinți și o apă de gură, nu costă foarte mult și dacă faceți ca mine, adică eliminați gustările dulci, salvați și câțiva bănuți frumoși, iar în acest mod veți avea un zâmbet plăcut.

 

Zâmbet sănătos

161 4

New Idol Whitening foam, 50 ml

Spuma New Idol se aplică pe periuța de dinți după curățare, și se efectuează un periaj  normal timp de 1 minut, apoi se clătește gura 30 de secunde. Rezultatele vor apărea după primele 3 aplicări.

Colgate Max WhiteOne Fresh pastă de dinți, 75 ml

Conține ingrediente similare celor folosite de medicii dentiști. Îndepărtează cu grijă petele dentare și previne formarea tartrului, te ajută să obții dinți cu o nuanță mai albi, în doar o săptămână.

Pell Amar pastă de dinți cu anason, 50 ml

Această pastă de dinţi poate fi utilizată de persoanele ce urmează tratamente homeopate în care menta este contraindicată sau de persoanele alergice la mentă. Remineralizează dinţii, previne leziunile smalțului și previne apariția cariilor.

President aț[ dentară cu salvie, 50 m

President ața dentară cu salvie 50 m,  este tratată cu fluorură de sodiu, îndepărtează eficient placa bacteriană, datorită fluorurei de sodiu protejează dinți și întărește smalțul dinților, ușor cerată.

Colgate perie dinți slim soft power, 1 buc.

Concepută pentru o curățare profundă și delicată. Perii mai subțiri pătrund în spațiile înguste dintre dinți și de-a lungul margini gingivale. În plus, ajunge să curețe până în spatele ultimului molar.

Colgate max white one fresh pasta de dinti, 75 ml
Aslamed pasta pentru dinti sensibili, 75 ml