Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

10.04.2012

Grijă pentru mediu

Mă gândesc astăzi pentru ziua de mâine 

Grija pentru mediu – un slogan care se află pe buzele tuturor. Dar ce înseamnă aceasta pentru mine, în viața mea de zi cu zi? Simplu: Sunt foarte conștientă când merg la cumpărături, ca produsele pe care le cumpăr să fie cât se poate de prietenoase cu mediul și să fie fabricate sub condiții de muncă echitabile. Mă gândesc încă de azi pentru ziua de mâine. În loc de substanțe poluante încerc pe cât posibil ca pe corpul meu să ajungă doar ingrediente naturale. Acest lucru  nu îmi face doar mie bine, ci și mediului înconjurător. La magazinul dm există o varietate de produse, cu cele mai stricte criterii de mediu. Acest lucru este garantat prin sigiliul de aprobare cum ar fi certifiarea BDIH pentru produsele de cosmetică naturală sau sigiliul NaTrue. 

Certificarea BDIH 

BDIH reprezintă Asociația Camerelor de Comerț și Industrie Germane pentru produsele farmaceutice și pentru sănătate, suplimentele alimentare și produse pentru îngrijirea corpului. Această asociere stabilește un standard foarte strict cu privire la produsele de cosmetică naturală: produsele certificate trebuie să fie realizate exclusiv din componente naturale. Acestea includ aproximativ uleiurile vegetale, grăsimile, ceara, extractele de plante, ape florale sau uleiuri și arome esențiale care să provină în cazul în care este posibil, din agricultura biologică controlată sau prin recoltare naturală certificată. De asemenea este necesar și un proces de producție ecologic și economic. Numai produsele care sunt testate independent de instituțiile de control și îndeplinesc aceste criterii sunt marcate cu acest sigiuliu „BDIH”. 

Sigiliul NaTrue 

Exită și un sigiliu internațional de cosmetică naturală, care mă ajută să cumpăr produse ecologice: sigiliul NaTrue. Sub această umbrelă și-au unit forțele marile companii de cosmetice naturale pentru a stabili propriile criterii pentru cosmeticele naturale și ecologice. Așa recunosc mai rapid pe rafturi care sunt de fapt produse naturale. 

Atenție: Ca și persoane alergice ar trebui totuși să fiți mai atenți și prudenți. Sigiliile pentru cosmetică naturală și ecologică nu furnizează informații despre tolerabilitatea produselor. Chiar și produsele ecologice pot conține anumite ingrediente care cauzează alergii.