Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

10.04.2012

Cosmetică naturală la dm

Mă simt bine în pielea mea 

Acord o atenție deosebită pielii mele. Chimia sigur nu are nimic de pierdut: produsele care conțin parfumuri sintetice, coloranți, conservanți sau uleiuri esențiale artificiale nici nu intră în discuție. Voi trece peste cosmeticele care au ingrediente sau minerale modificate genetic. 

 

Mi se pare ceva excelent! 

La dm nu trebuie să caut prea mult, aici găsesc o varietate de produse de cosmetică naturală. Acestea le recunosc după certificatul BDIH și prin sigiliul NaTrue. Atenție: persoanele predispuse la alergii trebuie să fie atente la conținutul produselor naturale. Chiar și produsele ecologice pot avea anumite ingrediente care pot cauza alergii. 

Certificate ecologice 

Cosmeticele naturale pe care mi le achiziționez regulat de la magazinul meu dm conțin ingrediente active atent selecționate și certificate ecologic. Unii producători oferă chiar și cosmetice vegetale, ceea ce înseamnă că nu conțin componente de origine animală. Ca și încheiere nu doar mie și celorlalți oameni ar trebui să ne meargă bine, ci și celorlaltor viețuitoare. 

Uleiuri de origine vegetală 

Îngrijirea eficientă poate fi, prin urmare fără componente chimice. Exemplu: uleiurile sunt esențiale pentru majoritatea produselor cosmetice, deoarece asigură o flexibilitate și o consistență bună. Deseori în producția de cosmetice cu uleiuri minerale sunt folosite produse derivate din petrol. În acest caz pe ambalaj se pot citi termenele de „Parafină” sau „Petroleum”.  Am ajuns să prefer în schimb produsele de cosmetică naturală certificate. Pentru aceastea sunt folosite uleiuri de înaltă calitate, grăsimi și ceară de origine vegetală cum ar fi: uleiul de măsline, uleiul de soia sau untul de shea. Acestea sunt absorbite treptat în piele, deoarece acestea sunt similare cu structura de grăsime a pielii. Astfel pielea mea devine netedă și se simte bine.