Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

Substanţe valoroase din natură

  • Gălbenelele s-au folosit încă din antichitate pentru vindecarea rănilor. Gălbenelele cresc în Europa de sud şi centru, în Asia centrală şi în Statele Unite şi înfloresc din mai până în septembrie. Extractul de gălbenele facilitează regenerarea celulelor, este deosebit de tolerat de piele şi calmează pielea sensibilă şi iritată.

     

  • Muşeţelul se bucură în medicină cât şi în medicina naturistă de o foarte mare apreciere. Muşeţelul clasic atenuează cel mai bine reacţiile alergice. Extractul vindecă rănile având efecte antiinflamatoare şi calmante datorită ingredientelor cu azulen şi bisabolol.
  • Uleiul de migdal a fost folosit deja în Grecia şi Roma antică în medicină şi în îngrijirea pielii. Uleiul clar, galben deschis extras din sâmburii dulci de migdale este un produs deosebit de valoros. Conţine 70% acizi graşi şi 15% acizii graşi esenţiali - acid linol. Uleiul de migdale face pielea bebeluşului catifelată şi netedă şi-i măreşte elasticitatea.
  • Untul de shea se obţine din fructele arborelui de shea care creşte sălbatic în savanele Africii de vest şi care se foloseşte acolo în vindecarea şi îngrijirea tradiţională a noului născut. Substanţele active şi de îngrijire din unt de shea sunt în mod natural antiinflamatoare şi calmante. Ele oferă pielii hidratare, intensifică funcţia de protecţie şi protejează împotriva influenţelor vremii.