Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

Copiii iubesc apa

Pentru majoritatea copiilor nu există plăcere mai mare decât să se bălăcească în apa caldă. Apa răsfaţă nu numai pielea dar şi sufletul.

Este suficient să fie îmbăiaţi odată sau de două ori pe săptămână, dar copii care iubesc apa pot să fie îmbăiaţi mai des. Pentru ca pielea să nu sufere în contactul cu apa, adăugaţi în apă un adaos care nu conţine săpun şi este bogat în substanţe nutritive. Temperatura apei trebuie să fie între 36 şi 37 de grade iar durata băii de 6 până la 7 minute.

Pentru a savura baia cu precauţie mai degrabă să se stropescă cu jeturile line de apă şi să se mângâie pielea cu un burete sau mănuşă moale. Mâinile, faţa, gâtul, axilele şi zona înfăşată se spală zilnic şi se usucă temeinic. Nu se freacă pentru a se evita înroşirea pielii.

Un duş prudent (desigur, pe braţul mamei sau tatălui), poate deveni o plăcere pentru cei ce nu iubesc apa.

Special pentru bebeluşii balonaţi, moaşele recomandă o baie relaxantă într-o cădiţă specială. Poziţia pe care o are copilul în această cadă, şi limitarea spaţiului pentru mâini şi picioare, le aminteşte de starea de protective a fătului în pântecul mamei.

Daniela Lauer, moaşă: „Apa nu este suficientă pentru curăţarea pielii întrucât spală nu numai murdăria ci şi stratul protector antiacid. Pielea rămâne uscată şi aspră şi implicit fragilă. Se va alege un adaos de baie cu efecte nutritive.”