Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

06.06.2013

Beneficiile alăptării și un ajutor de la NUK

Moașele, consultanții în alăptare și doctorii, toți au aceeași părere: alăptarea este lucrul cel mai bun pentru copilul tău.

Și tu și bebelușul tău v-ați născut "echipați” cu tot ceea ce e nevoie pentru alăptare. Practic, orice femeie poate alăpta. Și experiența a demonstrat că, cu cât o mamă știe mai multe despre alăptare și cu cât este mai pregătită, cu atât mai pricepută va fi la alăptarea bebelușului sau. Desigur, o mamă poate avea motive personale puternice în a alege să nu alăpteze. Tot ce contează este să-ți respecți decizia și să nu lași pe nimeni să te facă să te simți vinovată, pentru că, fie că alăptezi sau nu, dacă te simți bine și încrezătoare, vei simți o legătură puternică cu bebelușul tău. 


Dintre beneficiile cunoscute ale alăptării, amintim:

•   Laptele matern conține tot ceea ce are nevoie bebelușul tău în primele luni de viață - în cantitatea și compoziția exactă, întotdeauna disponibil și complet gratis.

•   Nici un alt aliment pentru bebeluși nu oferă acest nivel de protecție împotriva bolilor și infecțiilor. Studiile arată că bebeluși alăptați suferă semnificativ mai rar de infecții ale urechiilor, diaree sau infecții respiratorii sau ale tractului urinar. De asemenea  sunt mai puțin susceptibili de a se îmbolnăvi de anumite boli la maturitate, cum ar fi bolile intestinale sau diabetul dobândit la maturitate.

•   Sucțiunea ajută la întărirea mușchilor din gură și la dezvoltarea maxilarelor. Acest antrenament are efecte pozitive care se observă în etapele următoare de dezvoltare când bebelușul începe să mănânce alimente mai consistente și în timpul dezvoltării vorbirii.

•   Dacă îți alăptezi bebelușul exclusiv în primele 6 luni, poți reduce riscul de alergii cu până la 50 la sută. Cel  mai important lucru este să te asiguri că nici un fel de proteine străine nu ajung în stomacul bebelușului, cum ar fi de exemplu cele provenite din mâncarea din lapte de vacă.

•   Alăptarea face minuni asupra sufletui tău. Te relaxezi și te încarci de energie. Și încă de prima dată de când îți alăptezi bebelușul, corpul tău eliberează cantități mari de hormoni, care amplifică sentimentul matern.

•   Sănătatea ta are de câștigat: alăptarea regulată a bebelușului după naștere, reduce riscul infecțiilor și a sângerării. Și riscul de cancer la sân este de asemenea redus.

Pentru mămicile care aleg să alăpteze, NUK a conceput un produs indispensabil pentru o mamă modernă, testat și încercat de milioane de ori: tampoanele clasice NUK pentru sân. Majoritatea mamelor consideră tampoanele de sân esenţiale când alăptează. Aceste tampoane sunt confecționate dintr-un material absorbant moale, pentru o fixare confortabilă. Ele absorb rapid lichidul și au o formă anatomică pentru fixare perfectă pe orice sân. Benzile adezive NUK fixează tampoanele pe sutien, pentru siguranța ta, oriunde și oricând. Alăptarea este mai ușoară cu NUK!