Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

02.02.2016

Buze apetisante pentru săruturi senzuale


 

Adio buze crăpate: cu o îngrijire adecvată sărutul devine mai delicat. 

Cu buze frumoase și fine sărutul este cel mai apetisant. Această zonă a pielii este foarte fragilă și devine foarte repede sensibilă și se crapă. Cu o hidratare adecvată buzele și săruturile devin foarte repede delicate.

Buzele crăpate au diverse cauze 

Una dintre principalele cauze ale buzelor crăpate sunt deshidratarea și alimentația nesănătoasă. Buzele devin sensibile la temperaturi extrem de ridicate sau de scăzute. De asemenea îngrijirea necorespunzătoare poate irita și mai mult buzele: o cremă de față nu este neapărat bună și pentru pielea delicată a buzelor. Stresul poate afecta și el în mod negativ pielea.

Sfaturi pentru combaterea buzelor uscate și crăpate 

Pentru început este esențial să scăpăm de celulele moarte ale pielii și să stimulăm circulația sângelui. Cel mai bine este să începem cu un peeling al buzelor. Exfoliantul se aplică cu mișcări circulare, iar la final se îndepărtează cu apă. Fiți atente când realizați peeling-ul cu o perie de dinți moale: efectul este într-adevăr mai bun,  dar există riscul de a suferi răni minore care pot duce la infecții.

Balsamul de buze există în multe forme și arome. Găsirea unui balsam de buze adecvat pentru nevoile tale, nu este întotdeauna ușor.

Cinci sfaturi pentru alegerea balsamului de buze: 

- Dacă nu poți rezista tentației de a-ți degusta balsamul de buze cu arome îmbietoare, ar trebui să îți alegi un balsam de buze cu aromă neutră;

- Pielea buzelor este foarte delicată, ea poate suferi de arsuri solare. Dacă petreci o zi la soare, protecția împotriva razelor UV nu ar trebui să lipească;

- Noaptea pielea buzelor se hidratează mai bine. Aplică înainte de culcare un strat generos de balsam intensiv de buze, iar dimineața îți poți trezi partenerul cu săruturi delicate.

- Alege un balsam de buze cu ingrediente deja cunoscute de tine, cu care  ai avut o experiență bună și care au un efect pozitiv asupra pielii buzelor tale.

- Este practic să ai cu tine în călătorii un balsam de buze. Se potrivește perfect în orice geantă și este un ajutor de nădejde pentru hidratarea rapidă a buzelor.

Remedii preparate acasă pentru buze fine 

Dacă vrei să îți răsfeți buzele cu un program de Wellness, o poți face și cu unele rețete preparate în casă.  Un exfoliant adecvat este un amestec de miere, ulei de măsline și sare. O mască din miere și iaurt face buzele minunate și pe deasupra este și foarte delicioasă. Lasă masca pe buze timp de zece minute și îndepărteaz-o singură sau lasă-ți buzele sărutate de partener!