Nu uita de protecție în concediu!

Ești conștientă că protecția solară este importantă vara, însă nu ești foarte sigură care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi ca să fii apărată 100% de razele primejdioase ale soarelui? Îți venim în ajutor cu ghid practic în care am inclus cele mai importante reguli de protecție solară, pe care e bine să le cunoşti!

Primul pas pentru protecția solară îl constituie folosirea unei loțiuni de plajă, iar marca SUNDANCE este foarte bogată în produse special create pentru tine. Loțiunea solară este un produs cosmetic conceput special pentru a ocroti pielea de radiațiile ultraviolete. Practic, crema solară acționează ca o vestă antiglonț, datorită compușilor organici și anorganici pe care îi conține; compușii anorganici (precum oxidul de zinc sau oxidul de titan) reflectă și împrăștie lumina venită de la soare, compușii organici, în schimb, absorb radiațiile UV și le disipează sub formă de căldură.

Protecția solară poate fi îmbunătățită, urmărind câteva reguli de aur atunci când stai în soare!

1. Găsește acea loțiune solară care ți se potrivește ca o mănușă 

Când vei găsi o loțiune solară care se împacă bine cu pielea ta, vei fi mult mai motivată să o folosești regulat. Dacă crema actuală este prea uleioasă, nu se absoarbe bine în piele ori are un miros neplăcut, este evident ca nu prea îți vine să o folosești. Sfatul este să încerci formule cât mai light și, de ce nu, să apelezi la produse mai naturale și mai calitative, care să se potrivească și cu tipul tău de piele. Produsele SUNDANCE sunt un aliat perfect, deoarece pe fiecare produs îți este specificată valoarea factorului de protecție, tipul de piele căruia se adresează și perioada optima pentru o baie de soare sănătoasă.

2. Alege cel mai bun SPF pentru pielea ta 

SPF-ul sau Sun Protection Factor (factor de protecție solară) indică gradul de protecție pe care îl oferă loțiunea. Cu cât FPS-ul este mai mare, cu atât oferă o protecție mai prelungită. Deși poate ai fi tentată să alegi un SPF mai mic ca să te bronzezi mai bine, medicii recomandă să alegem un FPS de cel puțin 30 pentru protecția solară sigură. Ca și regulă generală, pielea albă are nevoie de mai multă protecție decât pielea închisă la culoare, iar pentru aceștia SUNDANCE a creat gamele Sensitiv și Med.

3. Dă-te de două ori cu loțiune, nu doar o dată 

Specialiștii sunt de părere că multe femei nu folosesc îndeajuns de multă loțiune pentru protecția solară. Ca să fii sigură că FPS-ul de pe produs te va proteja eficient, recomandarea este să aplici crema de două ori. Toarnă o cantitate generoasă în palme și masez-o pe brațe, picioare, abdomen și spate. După ce termini, mai repetă încă o dată operațiunea. Pentru față, aplică pe fiecare obraz, frunte și bărbie o cantitate de crema cât un bob de mazăre. Reaplică crema la fiecare două ore. Pentru ca aplicarea cremei să fie mai ușoară SUNDANCE îți pune la dispoziție loțiuni, creme și uleiuri cu factor de protecție sub formă de spray.

4. Stai departe de soare între 11.00 și 15.00 

În acest interval, radiațiile periculoase UVB ale soarelului au o putere foarte mare și deși folosești loțiune solară tot există riscul să îți arzi pielea sau, și mai rău, să faci cancer de piele. Cel mai recomandat este să te retragi de pe plajă pentru că nisipul, apa mării sau asfaltul pot reflecta aceste raze de care trebuie să te ferești. Mai bine relaxează-te în camera de hotel, citind o carte sau, pur și simplu, dormind puțin la prânz!

5. Protejează-ți pielea folosind haine lejere și răcoroase 

O pălărie, o rochie lungă, un șal vaporos sunt absolut necesare în bagajul de vacanță, fiindcă te vor proteja de soare atunci când te expui timp îndelungat. Când îți alegi o pălărie, optează pentru una cu boruri largi, care îți acoperă în totalitate fața şi ceafa, iar hainele trebuie neapărat să fie din materiale naturale, precum inul sau bumbacul.

Marca SUNDANCE te însoțește pe toată perioada verii pe tine și pe cei dragi. Ai la dispoziție o gamă largă de produse atent create de către specialiștii noștri cu ingrediente de cea ma bună calitate. SUNDANCE oferă produse pentru protecția clasică, produse pentru protejarea de soare a pielii sensibile, produse special create pentru protejarea pielii delicate a copiilor, dar și produse pentru după soare și produse autobronzante pentru perioadele când soarele nu este atât de ”prietenos” ca vara. Pentru a afla mai multe detalii despre produsele SUNDANCE magazinele dm îți stau la dispoziție.

 

Protecție soare!

161 4

Cosmetic Plant - ulei cu cocos pentru protecţie solară FPS 6, 150 ml

Uleiul de cocos bio, vitamina E și uleiul de măsline bio cu efect antioxidant și protector, hidratează și catifelează pielea. Uleiul se pulverizează uniform, din abundență (aproximativ 36 g), pe toată suprafața corpului, cu cel puțin 15 minute înainte de expunerea la soare. 

St. Moriz - loţiune autobronzantă închisă, 250 ml

Soluţia ideală pentru persoanele care îşi doresc un bronz auriu, intens şi cu un finisaj profesionist datorită unui amestec unic de agenţi de bronzare. 

 

Nivea Sun - Protect & Refresh loţiune plajă FPS 30, 200 ml

Loțiunea de protecție solară cu efect de răcorire oferă o protecție eficientă UVA/UVB şi lasă pielea împrospătată și catifelată. Formula ușoară nu este lipicioasă, se absoarbe rapid și este rezistentă la apă.

PIZ BUIN allergy - loţiune de protecţie solară FPS 50+, 200 ml

Este creată special ȋmpreună cu dermatologii pentru  a proteja  pielea sensibila la soare.  Combină filtrele avansate UVA/UVB cu Calmanelle™, un complex protector unic care s-a dovedit că ajută la accentuarea elasticităţii pielii

Garnier Ambre Solaire Clear Protect+ loține plajă FPS 50, 200 ml

Cu un sistem de filtrare brevetat Mexoryl® XL, protejează împotriva razelor UVA şi UVB şi oferă protecţie împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui. Este potrivit pentru o piele deschisă la culoare, sensibilă şi intolerantă la soare.  

Gerovital SUN - gel răcoritor după plajă, 150 ml

 

Asigură protecţie împotriva fenomenelor distructive declanşate de radiaţiile UV, recomandat îndeosebi pentru pielea înfierbântată, deshidratată. Gelul se absoarbe uşor şi lasă o senzaţie plăcută de hidratare şi răcorire.

Elmiplant - cremă de protecţie solară pentru bebeluşi FPS 50, 75 ml

Conține filtru solar natural. Formula sa este îmbogățită cu extract de bumbac 100% natural care împreună cu agenţi anti-iritanţi, calmanţi cum ar fi Alantoina, D-Pantenol și Bisabolon, ajută la protejarea pielii sensibile a bebelușilor.