Parfumul potrivit sezonului!

Când merg să-mi cumpăr un parfum, îl aleg cu atenție, în funcție de ocazie și ținând cont de anotimp. Aromele proaspete sunt potrivite pentru lunile mai calde de primăvară, în timp ce parfumurile mai înțepătoare atenuează răceala din zilele friguroase.

Cum testez parfumul ? 

Niciodată nu testez mai mult de două parfumuri odată, pentru că risc să nu mai percep foarte bine notele parfumului și să cumpăr ceva care să nu-mi placă. Întotdeauna încerc parfumul pe piele (pe încheietura mâinii), nu pe hârtiile-tester, asta pentru că aromele pe hârtie sunt într-un fel, iar cu totul altfel se simt pe propria-mi piele.

Parfumul potrivit perioadei din zi! 

Parfumul trebuie să fie potrivit în funcție de perioada din zi și de activitatea pe care o desfășor. În timpul zilei, nu îmi aleg un parfum extravagant, sofisticat, exagerat de aromat, acesta fiind potrivit seara sau în afara programului. Un parfum cuminte este cel mai potrivit în timpul zilei.

La birou, discreție maximă! 

Cuvântul-cheie la locul de muncă este discreția. Nu este frumos să las urme a trecerii printr-o încăpere. Nu prin miresme copleșitoare trebuie să mă fac remarcată la birou. Întotdeauna îmi aleg un parfum discret pe care îl pulverizez cu măsură pe gât și pe încheieturile mâinilor.

Parfumul potrivit pH-ului meu! 

Când sunt în căutarea unui parfum, nu mă arunc să miros foarte multe, pe parcurs s-ar putea să nu le mai simt, ca și salvare ar fi cafeaua. Inhalezi miros de cafea, care se găsește în fiecare parfumerie, iar aceasta ajută la alungarea celorlalte mirosuri.

După cum știți un parfum are trei note: cea de vârf, de mijloc și de bază.

De regulă, atunci când încerc un parfum, îl încerc în prima parte a zilei, asta pentru că, dimineața, porii sunt mai deschiși decât în restul zilei.

Pulverizez parfumul de la o distanță de 10 cm, pe încheietura mâinii, unde este pulsul. Las ca parfumul să intre în piele, fără a freca sau a șterge încheietura. Aștept 5 minute, după care, îl miros. În prima fază se simte nota de vârf care în cele mai dese cazuri dispare. După un timp mai îndelungat (depinde de parfum, de reactia pH-ului) se simte nota de mijloc, apoi cea care rămâne este nota de bază, cea care este ce-a mai importantă. Dacă nota de bază este plăcută simțului meu olfactiv, concluzia este că acel parfum mi se potrivește. După ce îmi găsesc parfumul care mi se potrivește, caut să folosesc toată gama acestui parfum.

 

Note fine!

161 4

Monotheme white musk pour femme apă de toaletă, 100 ml

Este un parfum floral lemnos. Note de vârf: lămâie, mandarină. Note de mijloc: iasomie, nufăr. Note de bază: paciuli, lemn de santal, mosc.

Replay true for her apă de parfum, 20 ml

Este un parfum floral fructat. Note de vârf: mandarină, prune, coacăze, piersică. Note de mijloc: bumbac, piper negru, trandafir. Note de bază: vanilie, lemn de santal, caşmir, paciuli.

Replay original for him apă de toaletă, 30 ml

Este un parfum floral fructat. Note de vârf: pere, mandarină, busuioc. Note de mijloc: trandafir, crin, frezie. Note de bază: zmeură, cedru, mosc.

Monotheme black musk pour homme apă de toaletă, 100 ml

Este un parfum lemnos floral. Note de vârf: ghimbir şi cardamom. Note de mijloc: cedru şi lemn de guaiac. Note de baza: paciuli, vanilie şi mosc.