Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

Părul și placa de întins părul

Părul este unul dintre cele mai de preţ atribute ale mele de aceea il îngrijesc ca atare. Aşa cum folosesc şi pentru faţă produse fără parabeni sau cât mai naturale, şi părul meu are nevoie de produse speciale.

Placa de întins părul este unul dintre instrumentele mele preferate de coafat. Am descoperit-o în urmă cu câțiva ani, iar prima oară când mi-am întins părul cu o placă, rezultatul a fost peste așteptările mele, deoarece schimbarea de look s-a văzut imediat. Sunt convinsă că și tu ești încântată de rezultate, dar pentru a menține sănătatea părului, trebuie să folosesc corect placa! Odată ce-am început să folosesc placa, mi-am lăsat părul desfăcut mai des și am început să fiu mai feminină, după cum mi-au spus mulți prieteni. În timp însă, părul meu a avut de suferit de pe urma coafării constante cu aparatul de întins.

Iată câteva sfaturi pentru a menține sănătatea părului:

Produse de păr pe bază de silicon. De obicei spray-urile care promit o strălucirea uimitoare a părului conţin în compoziţie siliconul. Însă această substanţă îmbracă firul de păr şi nu lasă nutrienţii din balsam sau ulei să ajungă apoi la el.

Produse cu alcool. Acestea sunt greu de evitat, pentru că alcoolul intră în compoziţia a foarte multe produse ca de exemplu: sprayurile fixative, spumă de păr sau gel care îmi usucă părul foarte tare, iar în timp îşi poate pierde elasticitatea şi strălucirea naturală.

Îmi aleg cu atenție șamponul. Sulfaţii din şampon îndepărtează uleiul natural al părului şi îndepărtează culoarea de pe cel vopsit - de aceea părul nu mai arată ca după salon după câteva spălări. Folosesc un sampon potrivit tipului meu de păr și un balsam ultra hidratant. Este foarte important ca firul de păr să fie cât mai puternic, deoarece temperatura foarte ridicată a aparatului de întins părul îl deshidratează și îl poate face casant.

Balsam (doar) cu proteine. Balsamul îmbogăţit cu proteine este în regulă, atât timp cât nu conţine doar proteinele. Ca să fie bun şi cu adevărat hrănitor, are nevoie de mai multe ingrediente de bază. Prea multe proteine şi prea puţini agenţi de hidratare pot face părul să îşi piardă elasticitatea şi volumul, iar în timp va deveni casant şi uscat.

Aplic o mască de păr hidratantă cel puțin odată pe săptămână. Dacă ai părul gras, evită să aplici produsul la rădăcină și concentrează-te mai mult pe vârfuri. Dacă efectul nu este exact cum ți-ai imaginat folosește ulei de camelie sau de migdale pe vârfuri. Vei vedea că vârfurile nu vor mai apărea atât de despicate.
Folosesc un ser de protecție. Pe piață sunt destul de multe produse special făcute pentru a combate efectele plăcii de întins părul. Sub formă de ulei, cremă sau ser, aceste produse îmi protejează firul de păr de agresiunile termice. Le pot utiliza chiar dacă nu folosesc placa de întins părul, dar afară e foarte frig. și frigul dăunează strălucirii și sănătății firului de păr.

La finalul operațiunii pot opta pentru un ulei de strălucire pe care să îl aplic pe toată lungimea firului de păr sau doar pentru vârfuri dacă mi se pare că după utilizarea plăcii au ramas mai uscate.

La mine au dat rezultate!