Recomandă şi tipăreşte

color #000000
color #000000

Duș sau cadă?

Atunci când este vorba de spălarea corpului, opiniile se împart în două tabere. Unii preferă o relaxare în cadă, pe când alți preferă un dușul. De ce la unii li se pare perfect în duș, iar la alții  în cadă. Ce îți face bine pentru piele:

De ce duș?

Economisiți apă la duș: Când vine vorba de consumul de apă, dușul este de preferat. Consumul de apă la o baie în cadă este in jur de 120 litri de apă, în timp ce la duș este undeva între 12 – 15 litri pe minut. Încă un lucru te poate salva în a economisi apă atunci când faci duș, oprește apa când te săpunești.

Proaspăt și plin de viață: Un duș te revigorează. Mai ales un duș cu apă caldă-rece oferă prospețime și pune în mișcare circulația.

Spălat este rapid sub duș: În termen de viteză dușul este mai rapid ca și spălatul în cadă. În timp ce spălatul în cadă durează câteva minute bune, dușul este de mult gata.

Cap de duș cu efect de masaj: Dacă apa are presiune mare, capul de duș îți oferă un masaj pentru cap, gât și spate.

De ce baie în cadă?

Spălatul în cadă este relaxant: Timp de 20 de minute scapi de toate grijile zilnice. Într-o baie fierbinte acest lucru funcționează minunat. Mai ales după o zi stresantă, sau vreme rece o baie fierbinte poate fi o adevărată relaxare. În categoria ʺrelaxareʺ intră cu siguranță spălatul în vană.

O cadă de baie oferă multe oportunități: o baie cu spume,  baie împotriva răcelii, baie cu petale de trandafir sau baie cu săruri de baie. În cadă te poți relaxa, îți poți hidrata corpul și poți simți mirosuri îmbietoare. Sfat util pentru o baie minunată: pentru o baie regală ca a Cleopatrei, puneți într-o apă călduță un litru de lapte, două linguri de ulei de măsline și puțină miere.

Activități multiple în cadă: studiile arată că cada nu este doar pentru relaxare. Persoanele care preferă cada folosesc timpul petrecut în vană și pentru alte activități cum ar fi: pentru a telefona, pentru a citi, pentru a asculta muzică sau pentru alte ritualuri de frumusețe.

Adio oboseală: O baie fierbinte îți face foarte bine când ești obosit. O baie fierbinte este perfectă înainte de a merge la culcare. După duș: o cremă hidratantă, pijamalele și la somn.

Baia în vană sau dușul. Ce e bun pentru piele?

Cei care iubesc spălatul în vană le place să petreacă mult timp în apă. Pielea însă nu este de acord cu acest lucru. După ceva timp petrecut în vană pielea de pe degete începe să se încrețească, acest lucru nu este plăcut.

Apa și săpunul fac pielea să se deshidrateze. După o baie lungă și fierbinte pelicula care protejează pielea este deteriorată. Substanțele poluante pot penetra mai bine pielea. După aceste băi pielea sănătoasă se va regenera singură. Totuși această regenerare durează undea între jumătate de oră până la patru ore. Cu toate acestea ar trebui să folosiți uleiuri de corp și loțiuni de corp hidratante.

Nu există nici un motiv să nu vă bucurați de o baie ocazional. Câteva reguli care ar trebui urmate:

  • Băile să nu fie prea fierbinți: o temperatură optimă este undeva între 35 și 38 grade Celsius.
  • Nu faceți baie în vană mai des de două ori pe săptămână și mai mult de 15 minute.
  • Folosiți produse de baie hidratante.
  • Nu frecați pielea foarte tare cu prosopul.
  • După baie uscă-ți precaut pielea prin tamponare.
  • În cele din urmă folosește o cremă.